2015. július 27., hétfő

Júliusi könyvújdonságok

Halihó! Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki folyamatosan az aktuálisan megjelenő könyveket keresi. Most ehhez hoztam számotokra egy kis segítséget. Amennyiben tetszik nektek ez a bejegyzés, hagyjatok nyomot, hogy tudjam legközelebb is hozzak ilyesfajta posztot. ^^ (Természetesen a hónapban más könyvek is megjelentek, de most csak párat emeltem ki közülük, amelyek népszerűbbek, illetve teljesen újak. Ha szerinted valamelyik könyv még érdemes lenne a listára, írd meg kommentben vagy e-mail-ben és máris pótlom, amennyiben tényleg ide való.)
Hát akkor kezdjünk is bele. :D


Cím: Unwind - Bontásra ítélve
Író: Neal Shusterman
Megjelenés: 2015. július 3.
Hozzáfűzni való: Egy új sorozat, teljesen ismeretlen, izgalmasnak ígérkező történettel. Misztikus, szívszorító, akció dús egy kis romantikával, mi más kell még?
Történet: 
Mi lesz, ha a szüleid téged is szétbontatnak?
Szép új világ?
Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket.

Connortól meg akarnak szabadulni a szülei, mert túl sok a baj vele. Risa árva, és azért jelölték ki bontásra, hogy spóroljanak a költségeken. Lev szétbontását szigorúan vallásos szülei már születése pillanatában eldöntötték. A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik.
 Te vajon túlélnéd?

Megjelenés: 2015. július 03.
Hozzáfűzni való: Az elmúlt év egyik legnépszerűbb könyvének második része, ami a hónap lejétől magyarul is kapható az üzletekben. Aki egy romantikus szerelmi történetre vágyik, nem hagyhatja ki ezt a sorozatot!
Történet:
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hopepedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.

 Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…

Cím: Opposition - Elleállás (Luxen 5.)
Író: J. L. Armentrout                                                       
Megjelenés: 2015. július 03.                                           Hozzáfűzni valóm: A Luxen - sorozat mostanában a legnépszerűbb a fiatalok körében, nem véletlenül. Izgalmas, romantikus, akció dús kötetekről van szó, ebből a kötetből sem maradnak ki a váratlan fordulatok és az akció. Ez a könyv sem fog csalódást okozni! Hamarosan kritikát is olvashattok róla.                                                               
Történet:                                                                                          Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott.
Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük. Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy a barátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…
A Földön háború dúl. És akármi lesz a vége, az életben maradottak számára a jövőben minden megváltozik.


Író: Jeff Kinney
Megjelenés: 2015. július 03.
Hozzáfűzni való: Kedvenc nyomink ismét visszatér egy izgalmas kalandra az idei évben, és ahogy már megszokott most is mosolyt csal az arcunkra. Egy vidám nyári történet, ami tele van izgalommal és humorral. Akik az eddigi részekért is odavoltak, azok számára most sem okoz csalódást, tehát irány az üzlet! Akik meg még nem ismerik a sorozatot annak ideje elkezdeni!
Történet:
Egy kirándulás a családdal jó móka – kivéve, persze, ha az a család Heffley-éké! Az utazás ígéretesen indul, de aztán hamar beüt a balhé. Benzinkúti mosdók, megkergült sirályok, egy kis koccanás, meg egy elszabadult malac.


Cím: Crash Into You -  Szívkaramból (Feszülőhúr 3.)
Író: Katie McGarry
Megjelenés: 2015. július 03.
Hozzáfűzni való: Izgalom, akció, szerelem, titkok, ezek azok amik igazán izgalmassá tesznek egy könyvet. Katie McGarry kamaszokról szóló könyve igazán nagy sikernek számít világszerte, és immáron a harmadik részben követhetjük Rachel kalandos életét.
Történet: Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.

Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.

Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.

Író: Richard Castle
Megjelenés: 2015. július 03.
Hozzáfűzni való: Ha egy jó krimire szomjaztok, akkor nem is találhattok jobb könyvet. Richard Castle könyvei igazán arra helyezik a reflektorfényt amire kell; a szerelemre és a bűnüldözésre. Ideális választás annak, aki egy akció dús, mozgalmas történetet akar olvasni.
Történet: 
Nikki Heat és Jameson Rook ismét összefog, hogy szembenézzen egy megoldatlan gyilkossággal, ami már tíz éve kísérti Nikkit.
A New York-i rendőrség gyilkossági nyomozója, Nikki Heat egy azonosítatlan, halálra késelt nőt talál legújabb gyilkossági helyszínén, akit egy bőröndbe tuszkolva hagytak Manhattanben. Nikki teljesen megdöbben, amikor rájön, hogy ez a gyilkosság saját édesanyja megoldatlan halálához köthető. Oldalán szerelmével és partnerével, a menő újságíró Jameson Rookal Heat mindent megtesz, hogy megoldja a bőröndbe rejtett holttest ügyét, és közben anyja rejtélyes múltjával is szembe kell néznie.
Folyamatos veszély fenyegeti, mert valaki az ő életére is tör. Nikki a nyomozás során fájdalmas családi titkokra derít fényt, felfedi anyja titkos életét, és a saját múltját is újra kell értékelnie. Küldetésük Manhattan sikátoraiból Párizs sugárútjaira vezérli Nikkit és Rookot, hogy elkapjanak egy könyörtelen gyilkost. De most, hogy édesanyja esete váratlanul is előtérbe került, Nikki vajon képes lesz-e megoldani azt a sötét rejtélyt, ami már egy évtizede kísérti?

Mi igenis kíváncsiak vagyunk válaszaitokra! 
Ti milyen könyveket szereztetek be a hónapban, vagy éppen mit olvastatok?
xxTay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése