2015. január 4., vasárnap

Ezek voltak 2014 legjobb könyvsorozatai

Hey! Hát ma megkezdjük a blogon a munkálatokat, innentől kezdve gyakran jelentkezünk, majd könyv kritikákkal, ajánlókkal és könyves cikkekkel. Megpróbálunk minél több műfajból egy-egy kötetet hozni, persze, ehhez a Ti segítségeteket kérnénk, hogy chat-ben, e-mail-ben vagy kommentben jelezzétek, hogy milyen könyvekről szeretnétek olvasni, miket ajánlanátok nekünk. Na, de nem húzom tovább térjünk a tárgyra.

Első bejegyzésként, egy kis visszatekintést hoztunk az előző évbe. Ebben a cikkben a 2014-es év legsikeresebb könyvsorozatait mutatnánk be a New York Times magazin listája szerint. Hát akkor kezdjük...

10. A Végzet Ereklyéi - sorozatA listán 10 helyen végzett a népszerű Cassandra Clare sorozat, amelynek befejező kötete a Mennyei Tűz városa novemberben jelent meg, amely a tavalyi év egyik legjobban várt, és legtöbb példányban elkelt regény.

9. Az emlékek őre - trilógiaA tavalyi év folymán megfilmesített sorozat, méltán került fel a listára. A szívfacsaró, mégis izgalmas történet, rengeteg ember szívét elnyerte. Habár a könyvet Lois Lowry eredetileg 1993-ban írta az első regényt, a sikereket inkább most ért el a sorozat.

8. A párválasztó - trilógiaA 34 éves írónő regényei, világszerte hatalmas sikert tudhatnak maguk mögött, ugyanis az elmúlt évek egyik legnépszerű sorozatáról van szó a fiatalok körében. A sorozat kiegészítő kötete a 2014-es évben jelent meg, Párválasztó történetek címmel, s ezzel a regénnyel, még jobban megismerhetjük a főszereplők családfáját és a trilógia előzményeibe is betekinthetünk.

7. Egy Zizi naplója - sorozat


A sorozatban egy tizenéves lány a főszereplő aki  a történet elején egy új iskolába kerül, ahol megprobalja maga mögött hagyni a múltat és minél vagányabb csajjá szeretne válni. Viszont főszereplőnk, Nikki kissé balszerencsés és ügyetlen.
A sorozat vicces, tele van váratlan helyzetekkel, fordulatokkal. Legfőképpen a fiatalabb molyoknak ajánlják, de az idősebb korosztálynak is szórakoztató olvasmány lehet.

6. Az éhezők viadala - trilógia


Hát ehhez nincs igazán mit hozzáfűzni. Suzan Collins regényei, az elmúlt pár év legkelendőbb könyvei. Sőt filmben is hatalmas bevételeket hozott, mint az idei, mint az előző években.

5. Rush Rever - trilógiaHabár a könyvsorozat magyarra lefordítva még nincsen, Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend a fiatalabbak szamára. A könyv az amerikai történelmet mutatja be egy kicsit másként, Rush Limbaugh történetében nagy hangsúlyt fektet a viccekre, így a történelmet egy kissé "kifordítva" mutatja be az olvasó számára.

4. Olimposz hősei - sorozatA negyedik helyre, Rick Riordan a Percy Jackson sorozat írójának új könyvsorozata fészkelte be magát. A teljes sorozatra, magyarul még várni kell, azonban az első része, Az elveszett hős már a könyvesboltok polcain elérhető.

És elérkeztünk a top 3-hoz:


3. A beavatott - trilógia


Veronica Roth nagysikerű regénye a harmadik helyre került a besoroláson. Az izgalmas, akciódús történet világszerte népszerű. A trilógia kiegészítő kötete 2014 júliusában jelent meg, Négyes címmel, a kötet Négyes életébe enged bepillantást.


2. Egy Ropi naplója - sorozatJeff Kinney sorozata, már igen régóta népszerű a fiatalok körében, így nem csoda, hogy a lista ilyen előkelő helyére került. A sorozat nyolcadik kötete  Pechszéria tavaly októberben került a boltokba a rajongók nagy örömére. A sorozat még azonban nem ért véget, így az író még számtalan könyvel örvendezteti meg a sorozat olvasóit.

Dobpergést, és az első helyezett...

1. Az útvesztő - trilógia


A sorozat valóban megérdemelte az első helyet, James Dashner sorozata egy teljesen más világba kalauzolja el az olvasót.
Magyar olvasóknak igen csak sokat kellett várni a trilógia masodik részének lefordításával, azonban idén szeptemberben már a második Felperzseltföld próbáról is olvashatnak az olvasók. A harmadik, és egyben befejező kötete idén tavasszal jelenik meg The Death Cure címmel. A sorozat előzményeit bemutató könyv megjelenéséről még nem tudni pontos információkat.

Ti egyetértetek a listával? Mit hiányoltok róla vagy minek nem kellene a szerepelni a listán?

xxBeth & Tay

3 megjegyzés: